Raamarit

Maalausaineet

 

Apuaineet öljyväreille

Purified Linseed Oil (Puhdistettu pellavaöljy)

Ohentaa öljyvärin koostumusta ja hidastaa kuivumisaikaa sekä lisää kiiltoa.

Käyttö: Lisää öljyväreihin suoraan pullosta tai laimenna 50% low odour thinnerillä (mietotuoksuinen liuotin) tai tärpätillä, niin saat erinomaisen maalausaineen.

Linseed Stand Oil (Pellavaöljy, paksuöljy)

Ohentaa öljyvärin koostumusta ja parantaa juoksevuutta. Tahmea (paksu) ja kuivuu hitaasti kestäväksi, joustavaksi ja melko kiiltäväksi kalvoksi. Kuivuu nopeammin kuin puhdistettu pellavaöljy. Stand Oil muuttuu vähemmän keltaiseksi iän myötä kuin Purified Linseed Oil, varsinkin kun siihen on lisätty tärpättiä tai low odour thinneriä.

Käyttö: Lisää öljyväreihin sellaisenaan tai laimenna 50% low odour thinnerillä tai tärpätillä, niin saat erinomaisen maalausaineen.

Purified Poppy Oil (Puhdistettu unikkoöljy)

Unikon siemenistä puristettu öljy. Unikkoöljy on vaaleampaa kuin pellavaöljy ja kuivuu hitaammin. Se kellastuu vähemmän kuin pellavaöljy ja lisää läpikuultavuutta ja kiiltoa.

Käyttö: Sekoita Poppy Oilia vain sen verran että saat aikaan haluamasi koostumuksen ja kiillon. Sitä käytettäessä on pyrittävä ohueen ja yhtenäiseen työskentelyyn.

Painting Medium (Maalausaine)

Ihanteellinen joka työvaiheen maalausaine. Antaa erinomaisen kuultavuuden kun sekoitat sitä öljyväriin. Lisää juoksevuutta.

Käyttö: Sekoita perusteellisesti väriin saadaksesi haluamasi koostumuksen. Levitä väri ohuesti. Sisältää Linseed Stand Oilia, White Sprit ja Laventeliöljyä.

Damar Varnish (Dammar Vernissa)

Vaalea, nopeasti kuivuva ja poistettavissa oleva tauluvernissa. Kun sitä levitetään ohuelti, se antaa matalan kiillon. Se kuivuu kovaksi ja kiiltäväksi muutamassa tunnissa. Voidaan ohentaa tärpätillä, jos tarpeellista. Levitetään pehmeällä siveltimellä.

Käyttö: Älä vernissaa ennen kuin taulu on vähintään 6kk vanha ja täysin kuiva. Poista pölyhiukkaset ja vernissaa ohuesti ja tasaisesti lämpimässä huoneessa.

Artists Clear Picture Varnish (Kirkas tauluvernissa)

Käytetään lopulliseen suojaukseen. Antaa kirkkaan tasaisen kiillon, joka ei kellastu. Voidaan poistaa tärpätillä. Levitetään pehmeällä siveltimellä. Saatavana myös aerosolina. Aerosolia käytettäessä soveltuu myös välivernissaukseen.

Käyttö: Älä vernissaa ennen kuin taulu on vähintään 6kk vanha ja täysin kuiva. Poista pölyhiukkaset ja levitä vernissaa ohuesti ja tasaisesti.

Retouching Varnish (Retussi- eli välivernissa)

Monikäyttöinen vernissa. Käytetään palauttamaan kuivahtaneen öljyvärin ominaisuudet ja päästään jatkamaan työskentelyä melkein heti. Sitä käytetään myös näyttelytarkoituksiin suojaamaan taulua väliaikaisena vernissana. Maalausta voidaan jatkaa suoraan kalvon läpi. Välivernissa on tarkoitettu myös öljyvärien painaumien korjaukseen.

Käyttö: Levitetään pehmeällä siveltimellä. Älä poista retussivernissaa vaikka laitatkin loppuvernissan.

Matt Varnish (Matta vernissa)

Kellastumaton. Kuivuessaan antaa matan lopputuloksen. Soveltuu öljymaalausten vernissaamiseen. Voidaan sekoittaa Artist Clear Picture vernissan kanssa, jolloin se antaa puolikiiltävän pinnan. Sitä voidaan levittää myös suoraan Artist Clear Picture vernissan päälle. Voidaan poistaa tärpätillä tai puhtaalla alkoholilla, jos tarpeellista.

Käyttö: Sekoita kunnolla ennen käyttöä. Levitä ohuelti litteällä pehmeällä siveltimellä käyttäen samansuuntaisia vetoja sivulta sivulle, sen jälkeen ylhäältä alas. Älä vernissaa ennen kuin taulu on vähintään 6kk vanha ja täysin kuiva. Poista pölyhiukkaset ja levitä vernissaa ohuesti ja tasaisesti.

Apuaineet akryyliväreille

Slow Drying Gel (Hidastaja geeli)

Paksuhko valkoinen geeli, joka hidastaa akryylivärien kuivumista. Vaikka akryylivärin etu on, että se kuivuu nopeasti, on tapauksia jolloin halutaan pidentää kuivumisaikaa. Slow drying gel lisätään suoraan väriin ja sekoitetaan huolellisesti paletilla. Suuri määrä hidastinta suhteessa väriin lisää läpinäkyvyyttä. Voidaan sekoittaa myös texturepasteen, jolloin saa pidemmän työskentelyajan.

Impasto Gel Matt / Gloss

Matt: Vaalea, läpikuultava, paksu geeli. Tehtäessä suuria impasto -töitä, tulee edulliseksi sekoittaa geeliä akryylivärin sekaan. Kuivuessaan siitä tulee munankuorimainen, matta lopputulos. Kuivumisaika hieman hidastuu. Lisättäessä System3 -väreihin, saadaan väristä jäykkärakenteisempi. Lisää sitä pienissä erissä kunnes olet saavuttanut haluamasi koostumuksen. Käytä palettiveistä tai jäykkää sivellintä.

Gloss: Tehtäessä suuria impasto -töitä, tulee edulliseksi sekoittaa geeliä akryylivärin sekaan. Mitä enemmän sitä lisätään väriin sitä kiiltävämpi ja läpikuultavampi väristä tulee. Kuivumisaika hieman hidastuu, mutta ei huomattavasti. Kestää vähintään päivän ennen kuin täysi kiilto on saavutettu. Lisättäessä System3 -väreihin, saadaan väristä jäykkärakenteisempi. Lisää sitä pienissä erissä kunnes olet saavuttanut haluamasi koostumuksen. Käytä palettiveistä tai jäykkää sivellintä.

Texture Paste

Antaa todella paksun pinnan. Voidaan peittää halkeamia. Kuivuttuaan sitä voidaan parannella raapimalla, veistämällä tai hiomalla. Sen sekaan voidaan sekoittaa System3 -väriä tai sen päälle voidaan maalata. Sen voi lisätä mille tahansa tukevalle pinnalle mikä ei ole rasvainen tai liian sileä. Ota purkista suoraan palettiveitsellä tai karkealla siveltimellä.

Glaze Mediumit

On saavavana matta (matt) ja kirkas (gloss). Antaa läpikuultavan hohdon. 90% mediumia + 10% väriä tai kunnes haluamasi koostumus on saavutettu.

Cryla Flow Enhancer (Akryylivärin ohennin)

Väritön neste. Lisätään akryyliväriin parantamaan sen juoksevuutta ja vähentämään siveltimen jälkiä. Se on erittäin käypä maalattaessa isoja pintoja, kun halutaan väripinnasta tasainen. Se on myös erinomainen sekoitettuna väriin maalattaessa töpöttämällä sekä koristemaalauksessa pitkissä keskeytymättömissä vedoissa. Sekoitetaan akryyliväriin pienissä määrissä kunnes haluttu koostumus on saavutettu. Värin laveerautuminen saavutetaan parhaiten lisäämällä 1-2 tippaa suoraan veteen, ennen kuin sekoitetaan väriin.

Soluble Gloss / Matt Varnish

Kirkas väli- ja loppuvernissa, jota voidaan käyttää sekä öljy- että akryyliväreille. Se voidaan poistaa puhtaalla alkoholilla tai tärpätillä. Ei kellastu.

Käyttö: Älä vernissaa ennen kuin öljyvärimaalaus on vähintään 6kk vanha ja täysin kuiva

Gloss ja Matt vernissoja voidaan sekoittaa keskenään, jolloin muodostuu keskikiilto.

 

Apuaineet Akvarelliväreille

Art Masking Fluid

Muodostaa nopeasti kuivuvan vedenkestävän kalvon akvarellipaperiin. Käytä kun alueet työssäsi kaipaavat suojaa vesiväreiltä tai kun haluat jättää paperia valkoiseksi tai maalata sitä myöhemmässä vaiheessa.

Käyttö: Ravista hyvin ennen käyttöä. Lisää vain täysin kuivalle pinnalle siveltimellä tai kynällä. Katso että aine on kuiva ennen kuin alat maalata. Poista heti käytön jälkeen sormin hangaten tai pehmeällä terällä. Testaa pinta ennen käyttöä, koska sitä voi olla vaikea poistaa pehmeältä paperilta. Pese sivellin tai kynä saippualla.

Gum Arabic Solution (Arabikumi)

Kun arabikumia lisätään vesiväriin, se lisää värin kiiltoa ja läpikuultavuutta.

Käyttö: Lisää arabikumia vesiväriin pieninä annoksina niin kauan kuin haluttu läpikuultavuuden taso on saavutettu. Jos tarpeellista, arabikumia voidaan ohentaa vedellä.

Ox Gall Solution (Härän sappi)

Lisää vesivärin juoksevuutta ja kosteutta. Se parantaa värin tarttuvuutta paperiin.

Käyttö: Lisää ainoastaan muutama tippa sekoitusveteen.

Poster And Water Colour Varnish (Posteri- ja vesivärivernissa)

Vernissa julisteille, guassi- ja vesivärimaalauksille. Lisää yksi tai useampi ohut kerros.

Vesiohenteiset lisäaineet

Pellavaöljy

Kylmäpuristettu pellavaöljy lisättynä väreihin tekee ne juoksevammaksi.

Stand Oil

Osittain polymerisoitu ja jalostettu pellavaöljy lisättynä väriin antaa lasimaisen ja kiiltävän vaikutelman ja poistaa siveltimen jäljet.

Siccatiivi

Muodostettu katalysaattorin avulla nopeuttamaan värien kuivumista. Ei sisällä lyijyä tai kobolttia. Estää kellastumisen ja värisävyjen vaihtelun.

Idroil-geeli

Läpinäkyvä pasta, lisätään väriin antamaan läpinäkyvyyttä koostumusta muuttamatta.

Loppuvernissa kiiltävä

Valmistettu synteettisestä kellastumattomasta hartsista ja silikonista. Siveltynä täysin kuivaan maalaukseen saadaan aikaa kirkas pinta suojaamaan ulkoisilta olosuhteilta.

Loppuvernissa matta

Valmistettu synteettisestä kellastumattomasta hartsista ja silikonista. Siveltynä täysin kuivaan pintaan saadaan aikaan himmeä pinta suojaamaan ulkoisilta olosuhteilta.